16.6.2021 | Smart City, Kaupunkiympäristö, Vastuullisuus

Kaupunkipyörät henkilöstöetuna tukevat työntekijöiden hyvinvointia

Me Clear Channelilla haluamme olla vastuullisia, minkä vuoksi Smart City -ratkaisumme ovat merkittävä osa toimintaamme. Smart City, eli kestävän kehityksen, -ratkaisuihin kuuluvat kaupunkipyörät ja keskeisillä paikoilla sijaitsevat sähköautojen latauspisteet sekä Agora-pakettiautomaatit. Olemme aktiivisesti mukana kehittämässä kaupunkiympäristöä, yhteiskuntaa ja asiakkaita kestävämpään suuntaan. Lisäksi haluamme kannustaa kaikkia, myös työntekijöitämme, suosimaan julkisia kulkuneuvoja sekä kaupunkipyörien käyttöä.


Kaupunkipyörät ovat saaneet huikean määrän positiivista palautetta ja keltaisista pyöristä on jo syntynyt oma brändinsä. Kaupunkipyörät mielletään nuorekkaiksi ja ekologisiksi, ja ne luovat yhteenkuuluvuuden tunnetta, kun esimerkiksi lounaalle voidaan pyöräillä yhdessä kollegoiden kanssa. Pyörätelakoiden läheisyydessä sijaitsevat modernit mainoslaitteet lisäävät myös kaupunkikuvan viihtyvyyttä, sillä ne toimivat myös infotauluina.

Mainosrahoitteiset ja HOK-Elannon Alepa-ketjun sponsoroimat keltaiset kaupunkipyörät otetaan käyttöön keväisin, useimmiten jo huhtikuussa, jos säät vain sallivat sen. Pyörät ovat käytössä pitkälle syksyyn asti. Mikä olisikaan sen parempi tapa kulkea kesäpäivinä töihin kuin käyttää helppokäyttöisiä ja nopeita kaupunkipyöriä?

Tarjoamme henkilökunnallemme säännöllisesti kaupunkipyörien kausikortin, jonka tarkoituksena on kannustaa työntekijöitä pyöräilemään autoilun sijaan. Lisääntyvät telakat mahdollistavat liikkumisen kätevästi ovelta ovelle. Kesällä 2021 Helsinkiin tulee 105 uutta pyöräasemaa ja 1050 uutta pyörää. Tänä vuonna Helsingissä ja Espoossa on pyöriä käytössä yhteensä peräti 3500 ja pyöräasemia 350. Vantaalla pyöriä on 1000 kappaletta ja pyöräasemia 100.

 

Kaupunkipyörät ovat hyväksi henkilöstön terveydelle


Työmatkapyöräily on päästötöntä hyötyliikuntaa, jolla voidaan parantaa terveyttä ja hyvinvointia sekä vähentää sairaspoissaoloja. HSL:n liikkumistutkimuksen mukaan pyörä on myös kaupunkiolosuhteissa nopein kulkuneuvo alle 5 km pituisilla matkoilla. Pyöräily sopii kaikille, sillä se ei rasita niveliä eikä siinä ole suurta loukkaantumisriskiä. Työmatkapyöräily parantaa kuntoa lähes huomaamatta, minkä vuoksi sitä olisi jokaisen hyvä suosia. Markkinointiassistenttimme, Jesper Eklund, asuu Helsingin keskustassa ja kokee sen vuoksi kaupunkipyörät kätevänä liikkumistapana. Hän kommentoi kaupunkipyöräetua seuraavasti:

Kaupunkipyörä on itselleni loistava menopeli varsinkin kesäisin. Toimistolla käydessäni poljen lähes poikkeuksetta työmatkat fillarilla. Pyörät tukevat arkiliikuntaa ja hyvinvointia, ja on mahtavaa, että tällainen palvelu on edullisesti saatavilla kaikkien kaupunkilaisten sponsorien ja mainosrahoituksen ansiosta! 
Jesper Eklund, Markkinointiassistentti

Leikkimieliset kisat ja kampanjat, joissa kilpaillaan kilometreistä työkavereiden kesken, kannustavat työntekijöitä pyöräilemään. Me Clear Channelilla olemme halunneet pitää erityisen hyvää huolta työntekijöiden terveydestä ja yhteishengestä etätyöskentelyn aikana. Olemmekin järjestäneet aktiviteetteja työajan ulkopuolella ja tällä hetkellä meillä on meneillään pyöräilykisa, jossa tiimit kilpailevat keskenään pyöräilypisteistä.

ERTO:n tekemän tutkimuksen mukaan nuoret työntekijät näkevät hyvinvoinnin entistä tärkeämpänä osana työelämää ja kaipaavat tukea epävarman tulevaisuuden varalle. Nuoret kokevat, että heiltä vaaditaan jatkuvasti enemmän ja tehokkaampaa työpanosta, mikä lisää huolta omasta jaksamisesta. Hyvinvointi pitää sisällään myös sen, että työn ja vapaa-ajan välillä on hyvä tasapaino. 

 

Myös työnantaja hyötyy kaupunkipyörien käyttöönotosta


Työsuhdepyörä tulee työnantajalle huomattavasti edullisemmaksi kuin autoetu. Samaan aikaan se on ekologinen tapa tukea työntekijän liikkumista ja kuntoilua. Pyörien käyttö on myös helppoa, sillä maksuvälineenä käytetään HSL:ltä tilattavaa koodia, jolla työntekijä saa kuitattua 30 euron kausimaksun. Koodin saatuaan työntekijä luo oman kaupunkipyörätilin ja vastaa muista mahdollisista maksuista omalla maksukortillaan. 

Tiesitkö, että k
aupunkipyöriä voi tarjota työntekijöille verovapaana henkilöstöetuna? Verottajan vuonna 2019 tekemän tulkinnan johdosta kaupunkipyörien suosio työsuhde-etuna nousi jo samana vuonna merkittävästi. Tilauksia tehtiin peräti 55, vaikka kausi oli vasta alussa. On tärkeää ja ilo huomata, että työnantajat haluavat entistä enemmän tukea kestäviä kulkutapoja ja edistää työntekijöidensä hyvinvointia. Haluamme myös kannustaa muita yrityksiä ottamaan kaupunkipyörät käyttöön.

 

Tutustu lisää vastuullisuustyöhömme

 

Tiesitkö? 💡 

  • HSL:n teettämä kysely osoittaa, että 80% käyttää pyöriä vapaa-ajan matkoilla, 63% asiointimatkoilla ja 51% työmatkoilla.
  • Kaupunkipyörillä poljettiin ahkerasti myös pandemian aikana. Helsingissä ja Espoossa yhteensä noin kolme miljoonaa matkaa, joista noin 2,6 miljoonaa Helsingissä ja 0,4 miljoonaa Espoossa. Koko kauden polkijoita on noin 50 000.
  • Talviaikana pyörät eivät suinkaan vietä talviunta, vaan ne huolletaan perusteellisesti. 
  • Tänä vuonna kaupunkipyöräkausi jatkuu lokakuun loppuun asti. 
  • Keltainen väri liittyy turvallisuuteen ja siihen, että kaikilla kulkumuodoilla on oma värinsä: bussit ovat sinisiä, metrot oransseja ja raitiovaunut vihreitä.

 

 

Ps. Tutustu muun muassa näihin tavoittaviin Downtown Digital -ratkaisuihin

Valloita ja hurmaa Helsingin, Espoon, Vantaan, Tampereen ja Turun alueella

>>Downtown Digital Big Cities Total

Tavoita ja kohtaa pääkaupunkiseudulla lähellä ostopaikkaa

>>Downtown Digital Metropolitan

Ole läsnä Helsingin kävelykeskustassa

>>Downtown Digital Helsinki Urban

 

Katso kesäedut 

MIKSI ULKOMAINONTA?

 


Lähteet:

HSL, https://www.hsl.fi/hsl/uutiset/uutinen/2020/10/kaupunkipyorilla-on-poljettu-ahkerasti-myos-pandemian-aikana
Helsingin kaupunki, https://www.hel.fi/uutiset/fi/helsinki/kaupunkipyora-verovapaa-etu
ERTO, https://www.erto.fi/palvelut/tyo-ja-elama/hyvinvointi/3195-jotta-kaikilla-olisi-parempi-tyoeelaemae 
HSL, Liikkumistottumukset Helsingin seudulla 2018 -tutkimus, https://hslfi.azureedge.net/globalassets/hsl/tutkimukset/liikkumistutkimus/liikkumistutkimukset-helsingin-seudulla-2018-paaraportti.pdf